+387 36 770 880
Kralja Tomislava bb, 88440 Prozor, BiH

Arhiva objava za mjesec: rujan 2024

JAVNI POZIV za dodjelu sredstava za financiranje i sufinanciranje programa održivosti zapošljavanja, razvoja poduzeća za zapošljavanje osoba s invaliditetom i zaštitnih radionica te programa profesionalne rehabilitacije osoba s invaliditetom u 2024. godini

JAVNI POZIV

za dodjelu sredstava za financiranje i sufinanciranje programa održivosti zapošljavanja, razvoja trgovačkih društava za zapošljavanje osoba s invaliditetom i zaštitnih radionica te programa profesionalne rehabilitacije osoba s invaliditetom u 2024. godini.

Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom objavljuje  JAVNI POZIV  za dodjelu sredstava za financiranje i sufinanciranje programa održivosti zapošljavanja, razvoja gospodarskih društava za zapošljavanje osoba s invaliditetom i zaštitnih radionica, te Program profesionalne rehabilitacije osoba s invaliditetom u 2024

  • Javni poziv možete preuzeti  ovdje:  LINK

Prijavitelji podnose prijedloge programa na odgovarajućem obrascu Fonda:

  • Financiranje/sufinanciranje programa održavanja postojeće razine zaposlenosti osoba s invaliditetom LOT I (Obrazac JPA L-1);
  • Financiranje/sufinanciranje programa razvoja poduzeća za zapošljavanje osoba s invaliditetom i zaštitnih radionica koji uključuje novo zapošljavanje osoba s invaliditetom LOT II (Obrazac JPA L-2);
  • Financiranje/sufinanciranje programa u sklopu LOT III:
  • Financiranje/sufinanciranje programa za održivost postojećeg stupnja zaposlenosti osoba s invaliditetom koje obavljaju samostalnu djelatnost ili poljoprivrednu djelatnost kao jedino i glavno/osnovno zanimanje, uključujući i osobe s invaliditetom koje se zapošljavaju sukladno članku 56. st. 2. i 3. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji, osposobljavanju i zapošljavanju osoba s invaliditetom LOT IV (Obrazac JPA L-4);
  • Financiranje/sufinanciranje programa održivosti zapošljavanja osoba s invaliditetom zaposlenih u organizacijama osoba s invaliditetom LOT V (Obrazac ORG JPA L-5).

Popunjenu prijavnicu s ostalom dokumentacijom potrebno je dostaviti osobno ili poštom na adresu:

Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Vilsonovo šetalište br. 10, 71000 Sarajevo, BiH sa naznakom “Javni poziv 2024 – financiranje/sufinanciranje programa – NE OTVARAJ “

  • Javni poziv ostaje otvoren 30 dana od dana objave, zaključno s  12. listopada 2024. godine. godina.
  • Obavijest o Javnom pozivu objavljuje se u najmanje dva dnevna lista, dok se cjeloviti tekst Javnog poziva objavljuje na službenoj web stranici Fonda www. fond.ba.
  • Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.
  • Izborno povjerenstvo objavit će popis pristupnika koji ne ispunjavaju uvjete za dodjelu programa putem obavijesti na web stranici Fonda. Navedenom obavijesti korisnici će biti obaviješteni o mogućnosti reklamacije.
  • Rok za podnošenje primjedbi/upita vezanih uz bodovanje prijava, odnosno objavljene rezultate javnog poziva bit će određen objavom rezultata na web stranici Fonda.
  • Prijavljenu dokumentaciju u sklopu Javnog poziva Fond neće vraćati prijaviteljima.
  • Konzultacije i eventualna pojašnjenja javnog poziva mogu se obaviti putem telefona na broj: 033/717-740

Datum objave: 12.09.2024. godina.

Pročitajte više
JAVNI POZIV ZA MLADE OSOBE ZA ZAPOSLENJE/SAMOZAPOSLENJE

LINK Poduzetnički centar poziva sve mlade nezaposlene osobe starosne dobi od 15 do 29 godina da uzmu učešće u realizaciji projekta „LINK za MLADE“ s ciljem zaposlenja ili samozaposlenja.

Iskoristite jedinstvenu priliku za plaćenu praksu od 3-6 mjeseci ili podršku u pokretanju vlastitog biznisa!

Opći cilj projekta je osigurati funkcionalnost sveobuhvatnijeg pristupa u rješavanju pristupa zapošljavanja mladih osoba. Projektom se želi kreirati digitalizirano vođen i funckionalan pristup integralnom zapošljavanju mladih osoba na području sjeverne Hercegovine (Mostar, Jablanica, Konjic i Prozor-Rama).

Podrška uključuje:

  1. Podrška pri traženju posla

– Profilisanje i savjetodavne usluge

– Karijerno vođenje (izrada individualnog plana zapošljavanja)

– Obuke u ustanovi za odabrana zanimanja

– Obuku na radnom mjestu (3 – 6 mjeseci)

– Subvencionirano zapošljavanje (3 – 6 mjeseci)​

    b. Podrška pri osnivanju i vođenju biznisa

– Grant sredstva do 7.000,00 KM za nabavku osnovnih sredstava za rad

– Mentorska podrška

Na javni poziv se mogu prijaviti SVE mlade osobe starosne dobi 15-29 godina sa područja Mostara, Jablanice, Konjica i Prozor-Rame.

Za učešće na obukama kandidati trebaju zadovoljavati slijedeće uslove:

– Da su nezaposleni

– Mjesto prebivališta: Mostar, Jablanica, Konjic i Prozor-Rama

– Imaju motivaciju za učešće na obukama i izgradnju vještina

– Imaju motivaciju zaposlenje ili samozaposlenje

– Da se nalaze na evidenciji Službe za zapošljavanje ili imaju motivaciju da se registruju i aktivno traže posao

Popunite obrazac na LINKu i postanite dio inicijative koja vam može otvoriti vrata ka uspješnoj karijeri!

Rok za podnošenje prijava je 15.10.2024. godine. Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti uzete u razmatranje.

Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na email: [email protected] ili putem telefona broj  +387 36 580 151 u terminu od 08.00 do 16.00 sati, svakim radnim danom.

Projekat „LINK za MLADE“ u partnerstvu implementiraju LINK Poduzetnički centar, Služba za zapošljavanje HNK/Ž, Grad Konjic, Općina Jablanica, Općina Prozor – Rama, Agencija „Prvi korak“ d.o.o. Konjic, Omladinski kulturni centar, „Urban Art“ Jablanica, Eurosjaj d.o.o. Konjic, GeoBiro d.o.o. Konjic, ClipCon d.o.o. Sarajevo, JU „Srednja škola“ Konjic i JU Centar za socijalni rad Konjic.

Projekat se provodi u okviru programa „EUzaZapošljavanje“ koji finansiraju Evropska unija i Švedska, a realizuje Međunarodna organizacija rada u Bosni i Hercegovini, a ima za cilj poboljšanje socio-ekonomske situacije i uslova života u Bosni i Hercegovini.

Pročitajte više
Objavljen Javni natječaj za prijavu programa/projekata organizacija hrvatskog iseljeništva u prekomorskim i europskim državama radi ostvarenja financijske potpore za 2024. godinu

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavljuje Javni natječaj za prijavu programa/projekata organizacija hrvatskog iseljeništva radi ostvarenja financijske potpore za 2024. godinu.

Na  Javni natječaj mogu se javiti organizacije hrvatskog iseljeništva (udruge, zaklade, ustanove, vjerske zajednice i ostale organizacije) koje su se opredijelile za obavljanje djelatnosti i aktivnosti koje su predmet financiranja i kojima promiču uvjerenja i ciljeve koji nisu u suprotnosti s Ustavom i zakonima Republike Hrvatske ili pravnim poretkom matične države, a upisane su u registar ili drugu odgovarajuću evidenciju organizacija matične države te imaju pravnu osobnost.

Natječajna dokumentacija dostavlja se poštom, elektroničkom poštom ili neposrednom predajom dokumentacije na adrese veleposlanstava nadležnih za državu na koju se odnosi Javni natječaj. Upute za prijavitelje kao i prijavni obrasci dostupni su u privitku.

Rok za podnošenje prijava počinje teći od dana objave Javnog natječaja na službenim mrežnim stranicama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, odnosno nadležnih veleposlanstava Republike Hrvatske, i traje 30 dana od dana objave, zaključno do 2. listopada 2024. godine.

Dodatne informacije mogu se dobiti na brojevima telefona: +3851/6444-692, +3851/6444-699 ili na adresi e-pošte: [email protected].

Pročitajte više