+387 36 770 880
Kralja Tomislava bb, 88440 Prozor, BiH

Javni poziv za jedinice lokalne samouprave – projekt Via Dinarica faza II

Objavljen je javni poziv jedinicama lokalne samouprave (JLS) za izražavanje interesa za učešće u okviru druge faze projekta Via Dinarica, koji implementira i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz financijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencije za razvojnu suradnju Republike Italije (AICS). Druga faza ovog projekta se provodi u suradnji sa domaćim partnerima – Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske, Federalnim ministarstvom okoliša i turizma, koje također financijski podržava implementaciju projekta, te lokalnim vlastima, nevladinim i privatnim sektorom aktivnim u turizmu.

Inicijativa Via Dinarica ima za cilj promovirati značajne prirodne i kulturne resurse područja Zapadnog Balkana, omogućiti bavljenje avanturističkim aktivnostima ljubiteljima prirode iz cijelog svijeta te očuvati planinska područja, kulture i predjele koji predstavljaju oazu netaknute prirode u Europi.

Druga faza projekta će nastaviti unaprjeđivati koncept Via Dinarice kao sredstvo povezivanja kulturnih, povijesnih i prirodnih znamenitosti, u suradnji sa nadležnim ministarstvima i lokalnim vlastima, kako bi se poboljšao životni standard i otvorila radna mjesta u ruralnim područjima. Radit će se na daljnjoj afirmaciji Via Dinarice kao međunarodno priznatog turističkog brenda i platforme za razvoj lokalnih zajednica.

U skladu s gore navedenim, specifični cilj ovog javnog poziva je da doprinese unapređenju turističke infrastrukture i proširenju ponude turističkih usluga u odabranim partnerskim JLS duž staza Via Dinarice. Sve zainteresirane JLS  mogu iskazati svoj interes za učešće u projektu Via Dinarica, najkasnije do petka 21.06.2019.

Smjernice za podnošenje prijava i ostali potrebni obrasci mogu se preuzeti na ovoj web stranici.

Kategorija : Novosti
Povezane obavijesti