+387 36 770 880
Kralja Tomislava bb, 88440 Prozor, BiH

Zajednički sastanak partnera – “Razvoj turizma na tri jezera”

U okviru projekta „Razvoj turizma na tri jezera“ sufinanciranog iz zajedničkog Programa Europske Unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj, EU ProLocal, u utorak, 29. svibnja u prostorijama Udruge LiNK u Mostaru održan je zajednički sastanak projektnih partnera.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici Agencije za lokalni razvoj Prozor-Rama, Udruge LiNK iz Mostara, općine Posušje, općine Jablanica, Omladinskog kluba „Pod istim suncem“, Turističke zajednice HNŽ/K i Muzeja „Bitka za ranjenike na Neretvi“ Jablanica. Uz podršku stručnog suradnika definirana je integrirana turistička ponuda područja triju općina i jezera na njihovom području.

Projektom koordinira Udruga LiNK, a partneri su Općina Jablanica, Općina Prozor-Rama i Općina Posušje. Ukupna vrijednost projekta je 192.566,70 KM (partnerske općine financiraju 20,55%).

Opći cilj projekta je razvoj održivog turizma jezerskih područja triju općina putem kreiranja održive turističke ponude s fokusom na  turizam za mlade ljude, kampiranje, sport, događaje, gastronomiju. Projekt će pomoći da se manje turistički razvijenim lokalnim zajednicama, turističkim službama, privrednom sektoru, lokalnoj upravi, nevladinim organizacijama,  poboljša njihovo znanje i sposobnost,  da bolje iskoriste  resurse za razvoj turizma. S druge strane pomaže kreiranju sinergije u smislu suradnje općina u  planiranju zajedničkih aktivnosti i ponude.

 

Kategorija : Novosti
Povezane obavijesti
Javni poziv
15.10.2019.