+387 36 770 880
Kralja Tomislava bb, 88440 Prozor, BiH

Sajam “Dani šljive”: Prezentacija projekta “Razvoj turizma na tri jezera”

U okviru 13. sajma poljoprivrede, prehrane i turizma “Dani šljive” u utorak, 18. rujna s početkom u 12h u prostorijama Srednje škole Prozor održat će se prezentacija rezultata projekta “Razvoj turizma na tri jezera.”

U provedbi spomenutog projekta pružatelji usluga u turizmu s područja općine Prozor-Rama sudjelovali su kroz aktivnost “Mapiranje turističkih resursa” te kroz radionice “Jačanje svijesti o potencijalu turističkih resursa i razvoju turističke ponude” i “Poboljšanje usluga u turizmu.” 

Rezultate s kreiranim promotivnim video materijalima i fotografijama projekta prezentirat će predstavnici nositelja projekta, Udruženja LiNK Mostar. Partneri na projektu su Općina Jablanica, Općina Prozor-Rama i Općina Posušje. Ukupna vrijednost projekta je 192.566,70 KM (partnerske općine financiraju 20,55%).

Opći cilj projekta je razvoj održivog turizma jezerskih područja triju općina putem kreiranja održive turističke ponude s fokusom na  turizam za mlade ljude, kampiranje, sport, događaje, gastronomiju. Projekt će pomoći da se manje turistički razvijenim lokalnim zajednicama, turističkim službama, privrednom sektoru, lokalnoj upravi, nevladinim organizacijama,  poboljša njihovo znanje i sposobnost,  da bolje iskoriste  resurse za razvoj turizma. S druge strane pomaže kreiranju sinergije u smislu suradnje općina u  planiranju zajedničkih aktivnosti i ponude.

Ispred Udruženja LiNK i Agencije za lokalni razvoj Prozor-Rama pozivamo vas da sudjelujete na ovom događaju kao i na drugim sajamskim aktivnostima.

 

Kategorija : Novosti
Povezane obavijesti