+387 36 770 880
Kralja Tomislava bb, 88440 Prozor, BiH

Prozor-Rama poziva investitore: Poticaji i do 12.000 KM po radniku

Nezaposlenost koja je značajka cijele BiH, osjeća se u većini općina pa tako i u Prozoru – Rami. Zato je pokrenut Program poticaja za zapošljavanje, kojim ova općina pokušava privući poduzetnike na pokretanje novih projekata.

Poduzetnicima u proizvodnim djelatnostima ponuđeni su novčane potpore i do 12.000 KM. Pomoći će se i oko traženja prostora za proizvodnju, oko infrastrukture, dobivanja raznih dozvola. Veliki broj neuposlenih također  predstavlja pogodnost novim investitorima, iako je odlazak u inozemstvo realno smanjio raspoloživost kvalitetne radne snage. Ističe se dostupnost energije, povezanost sa autoputovima, zračnim i morskim lukama. Čist okoliš i iznimno lijep krajolik dodatne su pogodnosti potencijalnim investitorima.

Ove godine u svrhu poticaja za zapošljavanje rezervirano  400.000,00 KM, a iz Općine kažu da će za dobre projekte biti i više sredstava. Poticaje u obliku bespovratnih sredstava u visini i do 12.000,00 KM po jednom radnom mjestu moći će dobiti investitori za projekte u oblasti proizvodnje i prerade. Natječaj je otvoren do kraja 2018. godine, tako da se investitori mogu pripremiti svoje projekte.

Javni poziv za odabir korisnika bespovratnih sredstava za povećanje zaposlenosti u općini Prozor – Rama možete preuzeti na www.prozor-rama.org

Izvor: https://ramski-vjesnik.ba/

Kategorija : Novosti
Povezane obavijesti