+387 36 770 880
Kralja Tomislava bb, 88440 Prozor, BiH

Priopćenje

Poštovani sugrađani!

Temeljem neistina i dezinformacija objavljenih na Facebook profilu vijećnika u Općinskom vijeću Prozor-Rama, Ivana Fofića osjećam dužnost obratiti se svim dobronamjernim građanima općine Prozor-Rama.

Naime, u spornoj objavi vijećnik iz konteksta izvlači informacije iz tablice koja prikazuje popis projekata koje je pripremila Agencija za lokalni razvoj Prozor-Rama u 2017., namjerno ili nenamjerno insinuirajući da se radi o sumnjivim poslovima. Iste projekte je na različite natječaje prijavila Agencija za lokalni razvoj samostalno ili u suradnji s partnerima – sportskim, kulturnim, humanitarnim i drugim udrugama i klubovima s područja naše općine. Tablica (koju možete pogledati OVDJE) je dio Izvješća o radu Agencije za lokalni razvoj Prozor-Rama za 2017. godinu  te se ista nalazi u materijalima dostavljenim vijećnicima za 19. sjednicu Općinskog vijeća Prozor-Rama.

Iz tablice je vidljivo da je tijekom 2017. godine Agencija za lokalni razvoj Prozor-Rama (uz svoje redovne projekte i aktivnosti te suradnju s Općinom Prozor-Rama) pripremila projekte za sljedeće partnere: Srednja škola Prozor, Veslački centar Rama, JU Dječji vrtić „Ciciban“ Prozor-Rama, Dom za stare i nemoćne osobe „Rama“, Udruga 3. bojne brigade Rama i branitelja Uzdola Prozor-Rama, Udruga pčelara „Maslačak“ Prozor-Rama, Odbojkaški klub „Makljen“ Prozor, Franjevački samostan Rama-Šćit, UG RDPP „Djeca nade“ Prozor-Rama, Osnovna škola „Alija Isaković“ Prozor, HKUD Rama, Crveni križ Prozor-Rama, SRTD Ramske vode.

Kao što se može pročitati, među navedenim partnerima su registrirane institucije, ustanove, klubovi i udruge s područja općine Prozor-Rama bez obzira na vjersku, nacionalnu i političku pripadnost članova. Na svojoj stranici Agencija za lokalni razvoj Prozor-Rama redovno objavljuje aktualne natječaje i pozive za projekte, uz napomenu i poziv svim zainteresiranim pravnim i fizičkim osobama s područja općine Prozor-Rama za pružanje tehničko-administrativne pomoći u pripremi prijedloga projekata.

Kao direktor Agencije za lokalni razvoj Prozor-Rama sa svojim suradnicima od samog početka rada Agencije za lokalni razvoj predlagao sam i imam namjeru u skladu s mogućnostima i ovlastima predlagati i provoditi razvojne projekte, o čemu ste mogli čitati ranije: https://alr.ba/aktivnosti-agencije-lokalni-razvoj-prozor-rama-2017-godini/.

U ranije spomenutim materijalima za vijećnike također su navedeni i natječaji na koje su projekti prijavljeni. Ostaje nejasno koja je bila namjera vijećnika Fofića, o kakvom „traženju love“ se radi. Uvjerenja sam da je u pitanju neinformiranost, a ne namjerno širenje neistina, kleveta i unošenje razdora među građane Općine Prozor-Rama.

 

Svako dobro!
Direktor Ivica Faletar

Kategorija : Novosti
Povezane obavijesti