+387 36 770 880
Kralja Tomislava bb, 88440 Prozor, BiH

Poziv općinama za uspostavu savjetodavne usluge poduzetnicima pogođenim pandemijom

Investicijska fondacija “Impakt” Sarajevo i Projekat zapošljavanja mladih (YEP), koji se realizira uz podršku Vlada Švicarske,  a koji je tokom 2018. i 2019. godine u saradnji sa 32 lokalne zajednice u BiH realizirao YEP  inkubator poslovnih ideja u kojem je podržano osnivanje 120 novih poslovnih poduhvata širom BiH, nastavlja realizaciju aktivnosti koje se odnose na podršku razvoju preduzetništva i očuvanju radnih mjesta u obrtima i malim preduzećima.

Program podrške razvoju preduzetništva i očuvanju radnih mjesta pod nazivom «YEP inkubator poslovnih ideja 2020-2021», realizuje se u saradnji sa kantonima i jednicima lokalne samouprave koje su iskazale odnosno iskažu interes za učešće u relizaciji programa, kroz udruživanje resursa i finansijskiih sredstava.

Evidentno je da postoji potreba za savjetodavnom podrškom postojećim preduzetnicima i obrtnicima o načinima i koracima korištenja različitih mjera koje institucije vlasti donose kako bi se olakšalo poslovanje u trenutnim uslovima, upravljanju ugovorima koje imaju (sa dobavljačima, kupcima, zavodom za zapošljavanje, najmodavcima prostora itd.), upravljanjem radno-pravnim odnosima, te bi se na ovaj način ostvario doprinos očuvanju radnih mjesta u postojećim poslovnim poduhvatima na području lokalnih zajednica.

Imajuću u vidu novonastalu situaciju sa pandemijom COVID-19, te pogubnim efektima koje epidemija ima na mikro i male biznise, ali i cijelu ekonomiju, u skladu sa odabranim opštinama organizovana je besplatna savjetodavna podrška postojećim preduzetnicima i obrtnicima kroz info tačku kroz koju je poduzetnicima i obrtnicima iz Vaše lokalne zajednice bili na raspolaganju IMPAKT poduzetnici, ekonomisti, pravnici i drugi stručnjaci koji im pružaju savjete, informacije, te podršku.

Fondacija IMPAKT na realizaciji ovog programa već radi sa određenim općina. Kako je interes veliki, te kako bi podršku na isti način ponudili svima pozivamo zainteresovane Općine da pošalju pismo interesa do četvrtka 30.04.2020.godine.  Za dodatne informacije je otvorena telefosnka linija 033/202-043 (mob 066/370-675).

Program podrške izvoditi na ograničenom broju lokacija u Bosni i Hercegovini.

Kategorija : Novosti
Povezane obavijesti