+387 36 770 880
Kralja Tomislava bb, 88440 Prozor, BiH

Poslovna i investiciona konferencija Bosna i Hercegovina – Kina (Ningbo)

Općina Ningbo iz NR Kine predložila je organizaciju „ Poslovne i investicione konferencije Bosna i Hercegovina – Kina (Ningbo)“ na kojoj će učešće uzeti delegacija od 40 do 50 zvaničnika i privrednika iz sektora proizvodnje automobila, proizvodnje mašina, tekstila i odjeće, biofarmaceutike, IT-a, poljoprivrede, prehrane, turizma, međunarodne trgovine, logistike itd.

Agencija za unapređenje stranih investicija (FIPA),  Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa i Spoljnotrgovinskom komorom BiH,  je započela sa pripremom navedene konferencije koja se održava danas 29.11. u Sarajevu u zgradi Parlamentarne skupštine BiH.

U  okviru predviđene agende planirano je održavanje B2B sastanaka bh kompanija i predlagača investicionih projekata sa kineskim kompanijama koje će uzeti učešće na konferenciji.

FIPA je kineskoj strani proslijedila bazu investicionih projekata i investicionih lokacija i oni su pokazali poseban interes za neke od projekata među kojima je i projekt  Dairy development in Municipality of Prozor – Rama  .

U ime općine Prozor – Rama na konferenciji će prisustvovati rukovoditelj Službe za razvoj, poduzetništvo, obrt i financije Josip Juričić i direktor Agencije  za lokalni razvoj Prozor – Rama dr. Ivica Faletar.

 

Kategorija : Novosti
Povezane obavijesti