+387 36 770 880
Kralja Tomislava bb, 88440 Prozor, BiH

Javni poziv za dostavljanje vizualnih radova na temu „EU pomoć BiH“

Direkcija za europske integracije (u daljnjem tekstu: Direkcija), djelujući kao Ured Državnog IPA koordinatora i s podrškom projekta tehničke pomoći „Podrška DIPAK-u pri programiranju pretpristupne pomoći, BiH,“ a u okviru aktivnosti obilježavanjaEuropskog tjedna mladih 2021. godine, objavljuje Javni poziv za dostavljanje vizualnih radova na temu „EU pomoć BiH.“

Cilj poziva je podizanje svijesti među učenicima/učenicama i studentima/studenticama o koristima pomoći Europske unije za BiH, s fokusom na financijsku pomoć.

Javni poziv otvoren je od 24. 5. 2021. godine do 13. 6. 2021. godine.

Pravo sudjelovanja imaju učenici/učenice srednjih škola i studenti/studentice visokoškolskih ustanova  na području Bosne i Hercegovine. Pravo sudjelovanja nemaju osobe koje su u bližoj srodnoj vezi s uposlenim Direkcije za europske integracije, odnosno osobom angažiranom na projektu tehničke pomoći „Podrška DIPAK-u pri programiranju pretpristupne pomoći, BiH.“

Vizualni radovi trebaju na kreativan način prikazati korist Bosni i Hercegovini od financijske pomoći Europske unije, koristeći se pri tome multimedijalnim tehnikama i formatima. Bitno je naglasiti poveznicu s općim procesom europskih integracija Bosne i Hercegovine koji Europska unija podržava kroz programe pomoći. Vizualni radovi, po pravilu, mogu biti u obliku crteža, slike, umjetničke fotografije, interaktivne grafike, kratkog ili animiranog videa i grafičkog dizajna.

Radovi moraju biti originalni i ne mogu biti korišteni u okviru  drugih natjecanja prije ili poslije ovoga Javnog poziva, a slanjem radova elektroničkim putem autori istih automatski prenose pravo korištenja na Direkciju. Radovi ne smiju reflektirati i upućivati na uvrede i govor mržnje, rasnu, spolnu, vjersku i svaki drugi oblik diskriminacije te Direkcija zadržava pravo diskvalificirati takve radove bez objašnjenja. Direkcija, također, zadržava pravo dodijeliti samo neke od nagrada ili otkazati natjecanje zbog nedovoljnog broja ili nekvalitetnih radova.

Odluku o izboru najboljeg vizualnog rada na temu „EU pomoć BiH“ donosi direktor Direkcije na prijedlog tročlanog Povjerenstva koje imenuje direktor Direkcije. Prilikom izbora Povjerenstvo će dostavljene radove bodovati prema sljedećim kriterijima:

  1. izbor teme i povezanost s pomoći EU BiH, a s naglaskom na proces pristupanja BiH u EU
  2. način prezentiranja činjenica i podataka
  3. autorski stil, odnosno audio-vizualna prezentacija
  4. procjena mogućeg pozitivnog efekta na publiku u smislu promocije EU pomoći Bosni i Hercegovini.

Raspon bodovanja pojedinačno za svaki od navedenih kriterija je od 0 do 10, tako da rad može ukupno osvojiti 120 bodova.

Nakon okončanja natječaja i proglašenja pobjednika, svi dostavljeni vizualni radovi koji ispunjavaju minimalne elemente će biti izloženi (u online ili fizičkom formatu u ovisnosti od epidemiološke situacije i samog formata rada) i autori pozvani na istu. Isti mogu biti i korišteni naknadno, kao dio vizualnog elementa neke od publikacija koje objavljuje Direkcija.

Radovi se dostavljaju e-mailom na adresu: [email protected], s naznakom „Za nagradu za najbolji vizualni rad,“ a prijave trebaju sadržavati podatke o autoru (ime, prezime i škola/sveučilište i fakultet koji autor pohađa i skeniranu izjavu autora rada da rad prethodno nije nigdje dostavljen). Radovi mogu biti dostavljeni kao prilog e-maila ili koristeći OneDrive ili Google Drive. Neblagovremene i nepotpune prijave neće biti razmatrane.

Nagrada će biti dodijeljene za prva tri mjesta. Nagrade su:

– za 1. mjesto laptop računalo

– za 2. mjesto pametni sat (smartwatch)

– za 3. mjesto bežične slušalice.

Za više informacija o EU pomoći BiH i odnosima EU i BiH posjetite stranicu Direkcije na www.dei.gov.ba ili stranicu Delegacije EU u BiH www.europa.ba.

Kategorija : Novosti
Povezane obavijesti