+387 36 770 880
Kralja Tomislava bb, 88440 Prozor, BiH

Razvoj turizma na tri jezera – radni sastanak

U okviru projekta „Razvoj turizma na tri jezera“ sufinanciranog iz zajedničkog Programa Europske Unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj, EU ProLocal, u utorak, 15.5. u dvorani za sastanke HE Rama održan je radni sastanak s ciljem definiranja turističke ponude općine Prozor-Rama.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici Agencije za lokalni razvoj Prozor-Rama i Udruženje LiNK iz Mostara. Uz podršku stručnog suradnika definirana je turistička ponuda općine Prozor-Rama i predložena integrirana turistička ponuda za tri jezera: Ramsko, Jablaničko i Tribistovo.

Projektom koordinira Udruženje LiNK, a partneri su Općina Jablanica, Općina Prozor-Rama i Općina Posušje. Ukupna vrijednost projekta je 192.566,70 KM (partnerske općine financiraju 20,55%).

Opći cilj projekta je razvoj održivog turizma jezerskih područja (Jablaničko jezero,  Ramsko jezero  i jezero Tribistovo) putem kreiranja održive turističke ponude s fokusom na turizam za mlade ljude, kampiranje, sport, događaje, gastronomiju. Projekt će pomoći da se turistički slabije razvijenim lokalnim zajednicama, turističkim službama, privrednom sektoru, lokalnoj upravi, nevladinim organizacijama, poboljša njihovo znanje i sposobnost, da bolje iskoriste resurse za razvoj turizma. S druge strane pomaže kreiranju sinergije u smislu suradnje općina u planiranju zajedničkih aktivnosti i ponude.

Kategorija : Novosti
Povezane obavijesti