+387 36 770 880
Kralja Tomislava bb, 88440 Prozor, BiH

Održana završna konferencija projekta “Razvoj turizma na tri jezera”

Danas je u Centru za kulturu u Mostaru s početkom u 11h održana završna konferencija projekta “Razvoj turizma na tri jezera.”

Projekt je sufinanciran iz  zajedničkog Programa Europske Unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj, EU ProLocal, a provelo ga je Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK uz partnere: Općinu Jablanica, Općinu Prozor-Rama i Općinu Posušje. Ukupna vrijednost projekta je 192.566,70 KM (partnerske općine financiraju 20,55%).

Koordinatorica projekta Amela Bećirović predstavila je rezultate projekta od kojih posebno vrijedi istaknuti promotivne video materijale, interaktivnu web stranicu sa svim mapiranim turističkim resursima te brošure s kartom područja triju jezera. Kao glavni rezultat projekta promovirana je nova turistička destinacija – područje triju jezera: Ramskog jezera, Jablaničkog jezera i jezera Tribistovo koja je već danas uvrštena u ponudu Turističke agencije Supersoft d.o.o. Mostar.

U okviru konferencije upriličeno je i potpisivanje sporazuma o međuopćinskoj suradnji na području razvoja turizma. Sporazum su potpisali predstavnici Općine Prozor-Rama, Općine Posušje i Općine Jablanica.

O projektu sa strane korisnika govorili su Nada Šarić (ljekovito bilje, parfemi) iz Posušja, Dervo Gabela (Kamp Miris ljeta Ostrožac) iz Jablanice i Jelena Ćališ (Agencija za lokalni razvoj Prozor-Rama) iz Rame.

U okviru projekta “Razvoj turizma na tri jezera” Agencija za lokalni razvoj Prozor-Rama bila je jedan od mapiranih turističkih resursa s područja općine Prozor-Rama. Također, Agencija je sudjelovala u provedbi projekta ispred Općine Prozor-Rama kao projektnog partnera, odnosno koordinirala je gotovo sve projektne aktivnosti na području naše općine.

Najznačajniji rezultati ovog projekta iz gledišta Agencije za lokalni razvoj Prozor-Rama: mapirani su najvažniji turistički resursi; izrađeni su kvalitetni promotivni materijali i web stranica; izrađeni su važni dokumenti Turistička ponuda Ramskog jezera, Integrirana turistička ponuda tri jezera, Plan promocije i Smjernice razvoja turizma općine Prozor-Rama; ojačana je suradnja između pružatelja usluga u turizmu; ojačani su kapaciteti zaposlenika Agencije za lokalni razvoj Prozor-Rama na području provedbe projekata i aktivnosti u turizmu.

 

Kategorija : Novosti
Povezane obavijesti