+387 36 770 880
Kralja Tomislava bb, 88440 Prozor, BiH

Održana predavanja na sajmu “Dani šljive”

U okviru sajma „Dani šljive“ danas su u prostorijama Srednje škole u Prozoru održana predavanja iz oblasti poljoprivrede i turizma.

Predavač doc. dr Perica Bulić održao je predavanje na temu „Kontrolirana primjena pesticida“. Naglasak je stavljen na prevenciju biljnih oboljenja te su predstavljeni najbolji uređaji za istu.

Na temu „Nove mogućnosti povrtlarske proizvodnje“ govorio je Vlado Marković. Pojasnio je glavne odrednice sadnje i njege s naglaskom na proizvodnju cvjetače kao visokodohodovne kulture.

Temu „Registracija privatnog smještaja“ prezentirala je Mara Anić, stručni savjetnik u općinskoj Službi za razvoj, poduzetništvo, obrt i  financije. Prisutni iznajmljivači dobili su odgovore na pitanje na koji se način registrirati i poslovati u skladu sa zakonom. Direktorica Agencije za lokalni razvoj Prozor-Rama prikazala je očekivane troškove vezane za registraciju smještaja.

„Strateške smjernice za razvoj turizma općine Prozor-Rama“ ispred Agencije za lokalni razvoj Prozor-Rama predstavila je Mateja Novaković. Ovaj dokument izrađen je kroz projekt „Razvoj turizma na tri jezera“ a u izradi su sudjelovali direktor i zaposlenici Agencije za lokalni razvoj Prozor-Rama te predstavnici Općine Prozor-Rama iz sektora turizma.. Lokalni dionici razvoja turizma bili su uključeni kroz konzultativne sastanke i fokus grupe. Smjernice za razvoj turizma su urađene na osnovi  analize stanja (SWOT) i grupirane su u 7 grupa:

  • institucionalno jačanje (strateški rad na razvoju turizma)
  • razvoj osnovne infrastrukture,
  • jačanje kapaciteta u privatnom sektoru,
  • jačanje kapaciteta u NVO sektoru (ponuda),
  • edukacije,
  • povezivanje (networking),
  • promocija i brendiranje.

Radom na izradi smjernica stvorene su osnove za daljnji razvoj turizma, direktno se poboljšala prezentacija, usluge, marketing i međusobna suradnja dionika razvoja turizma

Kategorija : Novosti
Povezane obavijesti